måndag, februari 07, 2005

Tva svenska flickor *high on chokladbollar*



Recept voor Zweedse Chokoladeballen (voorheen genaamd' negerballen', maar dat mag sinds een aantal jaar niet meer)

1 ei
3 dl Haver(mout)
1 dl suiker
2 eetlepels cacao
1 flinke theelepel vanillesuiker
100 gr boter

Gooi alles bij elkaar in een bak en meng het bij voorkeur met (schone!!) handen tot een gladde massa, en rol er balletjes van. Ja, het is normaal dat het plakt. Het beste formaat is een balletje ter grote van een gehaktbal. Hmmm, die heb je natuurlijk ook in meerdere maten hè? Neem dan zo'n knikker waar je vroeger altijd op uit was tijdens het knikkeren. Hoe heetten die ookalweer? Een reuzebom? Nouja, in ieder geval ter grote van een bal die je in één keer in je mond zou kunnen stoppen (niet overdrijven natuurlijk).
Vervolgens rol je de ballen door een bord met kokos, of parelsuiker, of hagelslag. Nog leuker is als je verschillende maakt natuurlijk. Zet je bord met ballen in de koelkast en laat het minimaal een uur staan. Ze horen koud te zijn! En verder... geniet.



1 kommentar:

Anonym sa...

Djummie djum!!!!!
Ziet er goed uit!!

Groetjes